Zaboršt 90, 1262 Dol pri Ljubljani, Slovenia

Turistično društvo Dol pri Ljubljani

Prostor na RC Korant pred večjim dogodkom

Turistično društvo Dol pri Ljubljani je prostovoljno združenje članov, ki skrbijo za promocijo turizma in ohranjanje naravne ter kulturne dediščine na območju Dola pri Ljubljani.
Društvo prireja številne prireditve skozi vse leto, organizira družabna srečanja in oddaja svoje zunanje prostore za organizacijo piknikov. Najbolj prepoznavna tradicionalna prireditev društva je prvomajsko kresovanje na Korantu. Na naših prostorih občasno vadijo člani TSK Jub Dol in številni rekreativci na asfaltirani košarkarski ploščadi in na moderno urejenem igrišču za odbojko na mivki.
V Domu na Korantu pa je dovolj prostora za srečanja naših članov.

Trenutno gradimo moderno igrišče za badminton.

V društvu že od leta 2008 aktivno deluje tudi šahovska sekcija, pod vodstvom Roka Kosma, sekcija vsako leto organizira Šahovski turnir v okviru praznika Občine Dol pri Ljubljani in Ekipno šahovsko prvenstvo za pokal Sv. Marjete.

Sekcija Odbojke na mivki se je ustanovila leta 2013 in na lastnem igrišču Rekreacijskega centra Korant vadi, se udeležuje rekreativnih turnirjev po Sloveniji. V letu 2013 smo v sodelovanju s ŠD partizan Dolsko prvič organizirali Rekreativni turnir v odbojki na mivki na RC Korant. Sekcijo uspešno vodi Erik Drobne.