Zaboršt 90, 1262 Dol pri Ljubljani, Slovenia

Poletni sejem V naravi ob Savi 2014

2014-06-07-razstava, upokojenci, ribnik 064

Poletni sejem, ki bo letos spomladi, v nedeljo, 16.06., v Senožetih, bo odet v omamne vonje divjih in zdravilnih zelišč

Leto je skoraj naokoli in poletje pred vrati, s tem pa se začenja tudi sezona naših sejmov. Turistična društva so se letos v sodelovanju z Občino Dol pri Ljubljani odločila, da namesto treh sejmov organizirajo enega osrednjega ter dve tržnici. Osrednji sejem bo tako letos to nedeljo, 15. junija, v Senožetih, spomladanska tržnica je bila predvidena v Dolu (žal je zaradi premajhnega interesa razstavljavcev odpadla), jesenska pa bo v Dolskem. Prihodnje leto bo osrednji sejem v Dolu, leta 2016 pa v Dolskem.

Lanski poletni sejem v Senožetih je zaradi slabega vremena odpadel, letos pa smo poskrbeli tudi za šotor, tako da sejem zagotovo bo! Dobimo se v nedeljo, 15.6. od 13. ure dalje na športni pločadi ob gasilskem domu v Senožetih na 5. Poletnem sejmu v Senožetih – tudi tokrat pod nazivom V naravi ob Savi. Letošnja rdeča nit sejma bodo zdravilne rastilne.

Divja zelišča bomo odkrivali pod budnim očesom Daria Corteseja, velikega strokovnjaka za divje rastline, ljubitelja narave, pisatelja in fotografa.

Poskusili bomo lahko želodovo kavo, se seznanili s knajpanjem, izvedeli vse o zdravilnih učinkih konopljinega olja, česna, pire, olivnega in bučnega olja ter mnogih zdravilnih in divjih rastlin, ki jih bomo lahko tudi skupaj s strokovnjakom nabrali na bližnjem travniku. Seznanili se bomo z vzgojo zelišč. Naše stojnice bodo polne domačih dobrot, domačih pridelkov ter izdelkov zdrave hrane. Nekaj stojnic smo namenili razvajanju vaših estetskih čutov in bodo prava paša za oči, nos in usta.

Za otroke smo pripravili igrala, ustvarjalne delavnice, plesno in glasbeno delavnico.

Za pohodnike bo ob 10.00 izpred gasilskega doma v Senožetih, pod strokovnim vodstvom, organizirana nordijska hoja proti bližnji Veliki vasi in Miklavžu.

Ob 14. uri  se bo v šoli začel 2. šahovski ekipni turnir za pokal sv. Marjete v Organizaciji ŠS TD Dol pri Ljubljani

Aktivi žena Senožeti, Dol in Dolsko vam bodo pripravili marsikaj okusnega, tudi iz zelišč.

Na voljo bodo divjačinski golaž in ribe.

Za zabavo bo vse do 19. ure skrbel Grajski kvintet iz Kamnika.

V okviru Poletnega sejma se bo ob 14. uri v prostorih podružnične šole Senožeti odvijal tudi šahovski turnir v pospešenem šahu, kjer se bodo med seboj pomerile štiričlanske ekipe posameznih naselij v občini Dol pri Ljubljani.

Prisrčno dobrodošli v Senožetih, v srcu Dežele Jurija Vege!

 

Kulturni in zabavni program

13.00: narodne noše, otvoritev sejma, nagovor župana Primoža Zupančiča, nastop folklorne skupine Dolsko

13.30: nastop učencev Podružnične OŠ Senožeti, Mladinske tamburaške skupine, predstavitev in glasbeni nastop Novega Paradoksa ter Mešanega pevskega zbora Senožeti

14.00: Vipavski tamburaši, Senožeški tamburaši

15.00: predstavitev razstavljalcev, nastop Tamburaškega orkestra Vrhpolje

16.00: zabava ob glasbi Grajskega kvinteta iz Kamnika

Dodaj odgovor